امروزه با توجه به شرایط پیش آمده؛ اکثریت ما به خریدهای اینترنتی روی آوردهایم و حداقل برای یکبار هم که شده آن را امتحان کردهایم. اما مسئله اینجاست که برخی از سایتها در مناسبتهای مختلف، تخفیفهایی را برای فروش بیشتر محصولات به مشتریانشان ارائه میدهند. از آنجایی که اکثریت افراد عجله ای برای رسیدن به محصول موردنظر خود ندارند؛ از خرید منصرف شده و تا رسیدن اولین مناسبت صبر میکنند. تاکنون فکر کردهاید که این مسئله میتواند از ما یک «فرصت طلب» بسازد؟ پاسخ این است؛ هیچگاه چنین باوری را در خود راه ندهید زیرا تنها انتخاب استراتژی تخفیف اشتباه از سوی فروشگاه اینترنتیست که مشتریان را در زمان های عادی از خرید منصرف میکند و آنها را به خرید با تخفیف عادت میدهد.
تدوین چنین استراتژی ناخوشایندی نمیتواند بدون پیامدهای ناگوار و هزینهبر باشد. البته تخفیف هم همیشه بد نیست اگر بتوانید آن را اصولی و درست پیش ببرید به راحتی میتواند شما را از بحران ها خارج کند و فروشتان را به طور قابل توجهی افزایش دهد. در ادامه این محتوا در نظر داریم شما را با پیامدهای انتخاب استراتژی تخفیف اشتباه آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
استراتژی تخفیف اشتباه چه پیامدهایی دارد؟
هیچ کسی دوست ندارد کیف 300 هزار تومانی را با قیمت 50 هزار تومان خریداری کند. همه ما به تخفیف عشق میورزیم و از آن استقبال میکنیم. در برههای از زمان به دلیل شرایط بد مالی تخفیفها آنقدر در ذهنمان جذاب میشوند تی خرید یک محصول یا خدمت بدون کاهش قیمت نهایی آن، برای ما اتفاقی ناراحت کننده حساب شود. اما اگر با انتخاب استراتژی نادرست این تخفیفها صورت گیرد چه اتفاقاتی برای کسبوکارها میافتد؟ پیامدها استراتژی تخفیف اشتباه چیست؟
* مشتری به تخفیف عادت میکند
زمانی که یک سایت همواره محصولات خود را با تخفیف در اختیار مشتریان قرار میدهد؛ این موضوع به مشتری اجازه نمیدهد تا بدون تخفیفهای 40 یا 50 درصدی برای خرید از سایت اقدام کند. این تصور به او داده میشود تا خرید بدون تخفیف را نوعی ضرر به حساب آورد.
وقتی با انتخاب استراتژی تخفیف اشتباه بنرهای همواره تخفیف را در بالای فروشگاه اینترنتی خود قرار میدهید، باعث میشود کلماتی همچون تخفیف، حراج، off و… همواره در کنار برند شما بماند! از همینرو دیگر نمیتوانید محصولات خود را با قیمت عادی به قشر وسیعی از مخاطبان بفروشید مگر با تخفیفهای زیاد. حتی شاید مشتری شما محصولتان را با قیمتی بالاتر، از رقیبتان خریداری کند اما از شما نه، چون در صورت خرید از شما ضرر کرده است!
* محصولات در ذهن مشتری بیارزش میشوند
از دید یک مشتری به قضیه نگاه کنید. چند بار تاکنون به دلیل قیمت پایین یک محصول آن را بیکیفیت دانستهاید؟ یک باور اشتباهید که در ذهن انسانها قرار دارد که قیمت پایین یک محصول را دلیل بر ارزش پایین آن قلمداد میکنند. یعنی ممکن است که کیف چرم 250 هزار تومانی شما نسبت به همین محصول و کیفیت مشابه با قیمت 400 هزار تومان در فروشگاه کناری، ارزش کمتری در ذهن مخاطب داشته باشد.
پس اگر به طور ناگهانی تصمیم به شکستن قیمت محصول 100هزار تومانی خود میکنید؛ باید بدانید این تصور را در ذهن مخاطب ایجاد کردهاید که ارزش آن محصول ناچیز است و به نوعی مانع خرید او شده اید.
* اعتماد به نفس فروشنده کاهش مییابد
اگر در حوزه تبلیغات و بازاریابی علاقمند باشید مطمئنا دیدهاید که «اعتماد به نفس» یکی از اصلیترین عوامل در فروش و بازاریابی میباشد. بهگونهای که اگر فروشنده به محصول و کار خود ایمان نداشته باشد؛ نمیتواند در فروش آن محصول موفق عمل کند و هیچگاه موفقیت در کارش را احساس نمیکند. اما این موضوع چه ربطی به انتخاب استراتژی تخفیف اشتباه دارد؟
اگر شما به عنوان مدیر یک کسبوکار در تخفیفهای دورهای، مناسبتی و حتی بی دلیل این احساس را در مشتری به وجود آورید که به دلیل کمبود توانایی در فروش، از راهکار تخفیف برای افزایش فروش استفاده میکنید؛ نشان دهنده چیزی به جز کمبود اعتماد به نفس نیست.
* اعتماد مشتریان کاهش مییابد
مشتریان در حین خرید محصولات خود همواره سوالاتی را در ذهن میپرورانند از جمله اینکه؛ خرید این محصول تخفیف داده شده تا چه اندازه برای آنها سود دارد؟ آیا امکان دریافت تخفیف بیشتر هم وجود دارد؟ آیا خرید این محصول با این قیمت به صرفه است؟ و….
تمام این سوالات به طور ناگهانی پس از مشاهده تخفیف های یک سایت در ذهن مشتری شکل میگیرد و به هیچ عنوان نمیتوانید آن را پیشگیری کنید. با این رفتار نه تنها اعتماد آنها به شرکت شما از بین میرود، بلکه کلی سوال و ابهام ذهنی در ذهنشان به وجود میآید که تجربه خریدشان را خراب میکند. نتیجه همه اینها برندسازی منفی در ذهن مشتری است.
این حالت اغلب برای تخفیفهایی که به ناگهان، به اصرار مشتری و یا در سایت برای افزایش احتمال خرید قرار میدهید، به وجود میآید.
* محصول بی اهمیت میشود
وقتی برای فروش بیشتر محصولات خود تنها به کاهش قیمت و استراتژی های تخفیف گذاری متکی میشوید؛ از بسیاری از اکارهای دیگر عقب میمانید.
درواقع شما از کارهایی مثل ارائه نتایج خرید محصول به مخاطب، ارائه توضیحاتی در رابطه با مزیت های آن؛ نگارش یک متن تبلیغاتی مناسب و… غافل میشوید.
کلام آخر
به عنوان کلام آخر در نظر داریم تا یک مسئله مناسب را در راستای انتخاب استراتژی تخفیف اشتباه خدمت شما گوزد کنیم؛ اینکه با شخصی سازی تخفیف و ارائه هدیهای خاص که تاکنون کسی آن را ارائه نداده است میتوانید کاری کنید تا تخفیفهای هر چند کوچک مانند 10 یا 20درصدی آنقدر جذاب باشد که همه افراد از آن خرید کنند.
ثبت ديدگاه