یک سوالی که برای رسیدن به رتبه بندی گوگل باید به آن پاسخ دهید این است؛
مشتریان چگونه شما را به عنوان فروشنده محصول یا خدمات پیدا میکنند؟
برای مشاغل امروزی پاسخ دادن به این سوال بسیار ساده است: آنها به صورت آنلاین؛ و به طور کاملا خاص و ویژه از طریق موتورهای جستجوگر مانند گوگل شرکتهای فعال و سایتهای مرتبط را پیدا میکنند. در حالی که تبلیغات جستجوی پولی راهی عالی برای ایجاد تأثیر فوری در این موتور جستجوی پیشرفته به شمار میآید، شما همچنین باید در تلاش باشید تا رتبه ارگانیک خود را نیز ارتقا دهید. با حضور پررنگ در نتایج موتور جستجوی پولی و ارگانیک، میتوانید قابلیت مشاهده خود را افزایش دهید. و مهم نیست که چه نوع شغلی را اداره می کنید، اگر می خواهید مشتری جذب کنید و نتایج را بدست آورید، داشتن قابلیت مشاهده در موتورهای جستجو بسیار مهم است.
اگرچه نمیتوانید نحوه تفکر و عملکرد موتورهای جستجو را کنترل کنید، اما کارهای زیادی وجود دارد که میتوانید برای افزایش احتمال حضور مخاطب در وب سایت خود انجام دهید. این همان جاییست که سئو میآید، یعنی همسویی وب سایت شما با فاکتورهای مختلف رتبه بندی گوگل که قصد داریم به آن بپردازیم. اگر به این موضوع علاقمند هستید توصیه میکنیم در ادامه با ما همراه باشید.
عوامل رتبه بندی گوگل چیست؟
بهینه سازی موتور جستجو (SEO) فرآیند بهینه سازی وب سایت شما برای رتبه بندی هرچه بهتر در نتایج ارگانیک موتور جستجو است. هنگام صحبت در مورد جستجو، ما از اصطلاح “ارگانیک” برای اشاره به نتایج جستجوی پرداخت نشده استفاده میکنیم. این متفاوت از تبلیغات پرداخت به ازای هر کلیک (PPC) است که یک استراتژی جدا به حساب میآید و بر تولید ترافیک پولی متمرکز میشود.
به تفاوت بین نتایج جستجوی ارگانیک و پرداخت شده در تصویر زیر توجه کنید:
هر دو رتبه بندی پولی و ارگانیک در Google با الگوریتم هایی تعیین میشوند که ویژگیها و معیارهای مختلفی را که Google مهم تلقی میکند در نظر میگیرند، و این عوامل رتبه بندی شما هستند. ما هرگز همه فاکتورهای رتبه بندی گوگل را نخواهیم شناخت، اما بسیاری از آنها را براساس آنچه گوگل برای ما فاش کرده و آنچه از طریق آزمایش و تجربه تجربی یافتهایم، مشخص شده است. ما همچنین میدانیم اگرچه عوامل و الگوریتمهای رتبه بندی گوگل ممکن است تغییر کنند، اما خصوصیاتی که Google سعی در تجزیه و تحلیل آنها دارد کیفیت، قابلیت اطمینان و عملکرد است.
انواع فاکتورهای رتبه بندی گوگل را بشناسید
قبل از اینکه وارد 10 فاکتور برتر رتبه بندی گوگل شویم که میتوانید با کمک آن صفحات وب سایت خود را بهینه کنید، ابتدا انواع مختلف را مرور کنیم. بازاریابان معمولاً از نظر عوامل رتبه بندی درون و خارج از صفحه صحبت می کنند، اما در واقع سه گروه وجود دارد:
*عوامل رتبه بندی خارج از صفحه
این موارد توسط Google در جای دیگری از سایت شما اندازه گیری میشوند و در درجه اول شامل بک لینک هستند.
* عوامل رتبه بندی درون صفحهای
این موارد عمدتا مربوط به کلمات کلیدی و کیفیت اطلاعاتی صفحات شما هستند.
* فاکتورهای رتبه بندی فنی
این فاکتورها در سایت شما نیز اندازه گیری میشوند، اما بیشتر از عملکرد کلی آن برخلاف صفحات منفرد است.
توجه به این نکته مهم است که هیچ یک از فاکتورهای رتبه بندی وجود ندارد که باعث ایجاد یا شکستن SEO شود. این ترکیبی از تمام تلاش های فنی، درون صفحهای و خارج از صفحه شماست که با هم همکاری میکنند تا یک وب سایت مناسب SEO جستجو کنند.
اکنون که دانش بنیادی را در اختیار ما قرار دادهایم، بیایید وارد 10 فاکتور برتر رتبه بندی گوگل شویم که براساس این گروهها تفکیک شدهاند.
فاکتورهای فنی رتبه بندی گوگل
موتورهای جستجو با خزیدن و نمایه سازی، بر روی تمام اطلاعات موجود در وب سایت شما کار میکنند. برای این اتفاق، چند عنصر اصلی فنی وجود دارد که باید به درستی کار کنند. به این عناصر به عنوان بلوکهای ساختاری آخرالزمانی فکر کنید که وب سایت شما را تشکیل میدهند و به آن اجازه میدهند همان گونه که قرار است کار کند.
برای بسیاری از بازاریابان، سئو فنی میتواند دلهرهآور باشد. برای اجرای بسیاری از این بهینه سازیهای رتبه بندی، دانش ساختار وب سایت و سیستمهای مدیریت محتوا لازم است. به همین دلیل، رفع خطاهای فنی SEO معمولاً یک تلاش مشترک بین تیمهای بازاریابی و توسعه است. اگرچه این امکان وجود دارد مسئله پیچیده به نظر برسد، اما به محض اینکه وب سایت شما در وضعیت مطلوبی گیرد، از نظر سئو نیاز به تعمیر و نگهداری زیادی ندارید. در اینجا استراتژیهای فنی برای بهبود رتبه شما وجود دارد:
1. سرعت سایت و صفحه
هیچ کس وب سایتی را که بارگیری آن طولانی باشد دوست ندارد و اگر میتوانید از موتورهای جستجو بپرسید؛ نظر آنها چیست، آنها موافقت میکنند. به همین دلیل داشتن وب سایتی که سریع و یکپارچه بارگیری شود یکی از مولفههای اصلی SEO فنی است.
اگر بارگیری صفحات شما خیلی طولانی شده است، به احتمال زیاد خواهید دید که نرخ پرش شما سر به فلک میکشد، که به رتبه شما آسیب میرساند. کاربران انتظار تجربه مطالعه بدون فوت وقت را دارند، به همین دلیل سرعت صفحه یک فاکتور مهم در رتبه بندی به شمار میآید. همیشه هنگام بررسی سایت خود برای بهبود سئو، این نکته را در نظر داشته باشید.
ابزارهای زیادی در بازار موجود است که به شما امکان میدهد سرعت وب سایت را آزمایش کنید. من توصیه میکنم GTmetrix یا Google PageSpeed Insights را بررسی کنید. این ابزارها رایگان، ساده و بینش ارزشمندی درباره سرعت سایت در اختیار شما قرار میدهند که امکان بهینه سازی آسان را فراهم میآورند.
2.قابلیت استفاده در موبایل
گوگل هنگام جستجوی وب سایتها از نمایه سازی همراه اول استفاده میکند.
این بدان معنیست که موتور جستجو هنگام ارزیابی یک صفحه، عمدتا از نسخه موبایل یک وب سایت استفاده میکند. حتی اگر نسخه دسکتاپ سایت شما بی عیب و نقص باشد، اگر سایت برای موبایل بهینه نشده باشد، رتبه بندی موتور جستجوگر شما بسیار مورد توجه قرار میگیرد. همیشه صفحات وب خود را پیش نمایش کنید تا اطمینان حاصل کنید، در انواع مختلف دستگاهها و نه فقط در دسکتاپ به راحتی در دسترس هستند.
اکثر سیستمهای مدیریت محتوا دارای ویژگیهای داخلی هستند که به شما امکان میدهند قبل از زدن دکمه انتشار این کار را انجام دهید. علاوهبر این، میتوانید از یک ابزار رایگان تست قابلیت استفاده از تلفن همراه مانند Google’s Mobile-Friendly Test استفاده کنید که بینش مشابهی را برای شما فراهم میکند.
3.پیوند داخلی
همانطور که قبلا ذکر شد، موتورهای جستجو با خزیدن و نمایه سازی محتوای مختلف در وب سایت شما کار میکنند. خزندهها از پیوندهای داخلی به عنوان سیگنالی استفاده میکنند که به آنها در تجزیه و تحلیل و نمایه سازی صحیح این اطلاعات کمک میکند. اصطلاح “پیوندهای داخلی” به هر پیوندی اشاره دارد که به یک صفحه داخلی در وب سایت شما متصل میشود. هر چقدر ساختار پیوند داخلی شما منظم و محکم باشد، موتورهای جستجو (و کاربران) راحتتر میتوانند آنچه را که میخواهند پیدا کنند.
برای این کار، باید توجه داشته باشید که هر بار که یک صفحه یا محتوای جدید ایجاد میکنید، به چه صفحاتی پیوند میدهید.
یک روش محبوب برای سازماندهی پیوندهای داخلی شما ایجاد خوشههای موضوعی است. ایده ساده است: شما محتوا را در مورد یک موضوع خاص “ستون” ایجاد میکنید و پیوند خود را در این خوشه حفظ میکنید.
این استراتژی به این دلیل کار می کند که تمام پیوندهای شما را در مورد یک موضوع کاملاً منظم نگه میدارد.
فاکتورهای رتبه بندی گوگل درون صفحه
فاکتورهای رتبه بندی موتور جستجوی فنی فوق مربوط به وب سایت شما به طور کلی است، در حالی که این عوامل رتبه بندی گوگل بیشتر مربوط به صفحه هستند.
4.هدف قرار دادن کلمات کلیدی
کلمات کلیدی در مرکز استراتژی موثر SEO قرار دارند. اینها اصطلاحات جستجو هستند که مردم هنگام رفتن به موتور جستجو برای یافتن آنچه که به دنبال آن هستند، استفاده می کنند. قبل از شروع تولید محتوا برای وب سایت خود، انجام تحقیق درباره کلمات کلیدی بسیار مهم است.
در نظرسنجی اخیر انجام شده توسط Directive ، 78٪ از بازاریابان تحقیق در مورد کلمات کلیدی را به عنوان عملی با تأثیر بالا برای رانندگی در ترافیک جدید شناسایی کردند. فرایند تحقیق به شما امکان میدهد مطالب مخاطبان خود را بهتر جستجو کنید و محتوایی ایجاد کنید که مستقیماً به سوالات جستجو شده، پاسخ دهد.
5.برچسب های عنوان و هدر
وقتی دانستید برای کدام کلمات کلیدی رتبه بندی میکنید، مهم است که آنها را در مکانهای خاصی از صفحه خود وارد کنید، مانند عنوان و برچسبهای سرصفحه موتورهای جستجو با استفاده از این برچسبها صفحه را مییابند و آن را به صورت مناسب نمایه میدانند.
6.متا توضیحات
توضیحات متا یک توضیح کوتاه است که در کد HTML صفحه وب شما زندگی میکند.
اگرچه در خود صفحه مشاهده نمیشود، اما در نتایج جستجو نمایش داده میشود. اگرچه توضیحات متا عامل اصلی رتبه بندی گوگل نیستند، اما گاهی اوقات Google از آن برای کشیدن قطعه نتایج برجسته استفاده میکند. به علاوه، اطلاعات بیشتری در مورد صفحه به جستجوگران میدهد که میتواند میزان کلیک را افزایش دهد. به همین دلیل، همچنان مهم است که توضیحات متا را به عنوان بخشی از چک لیست SEO خود قرار دهید و مطمئن شوید که مطالب موجود در صفحه را به طور خلاصه نمایش داده میشود.
7.متن alt
اگر تا به حال در Google Images هر چیزی را جستجو کردهاید، احتمالاً میتوانید حدس بزنید که یک مولفه سئو در تصاویر نیز وجود دارد. هر تصویری در وب سایت شما دارای متن-alt است که از آن به عنوان برچسب-alt نیز یاد می شود.
این متن چندین هدف دارد:
- وب سایت شما را برای خوانندگان کم بینا که برای مرور اینترنت به خوانندگان صفحه تکیه می کنند ، در دسترس قرار می دهد.
- اگر تصویر شما بارگیری نشود، متن alt در جای خود ظاهر میشود.
- به موتورهای جستجو کمک میکند تا تصویر را درک کرده و به درستی نمایه سازی کنند
8.ساختار URL
ممکن است ساده به نظر برسد، اما نحوه ساختار URL های صفحه شما تاثیری در رتبه بندی موتور جستجوی شما دارد. یک URL درهم و برهم با نویسههای مختلف، تاثیر خوبی در کمک به موتورهای جستجو برای یادگیری صفحه ندارد.
از طرف دیگر، یک URL که از یک ساختار ساده پیروی میکند، مختصر است و از کلمه کلیدی هدف استفاده میکند. اکنون این یک URL مناسب SEO است.
9.کیفیت اطلاعات
تا زمانی که سئو محتوا کاملاً همیشه سبز نباشد، بیشتر مطالب با گذشت زمان ارزش خود را از دست میدهند. ما میدانیم که روند جستجوی Google با گذشت زمان تغییر میکند. اصطلاحاتی که مخاطبان شما برای یافتن محتوای شما استفاده میکردند، میتوانستند به راحتی از زمان تغییر کنند. ما همچنین میدانیم که Google برای تعیین رتبه بندی به طراوت و همچنین دقت و صحت اهمیت میدهد. اگر وب سایت شما برای مدتی فعال باشد، به احتمال زیاد محتوای قدیمی موجود در آن بیاهمیت شده است. اگر به رتبه بندی گوگل خود اهمیت میدهید به این مسئله توجه ویژه داشته باشید.
فاکتور رتبه بندی گوگل خارج از صفحه
عوامل رتبه بندی خارج از صفحه با نهادهای خارج از وب سایت شما ارتباط دارند، مانند سیستم عاملهای رسانههای اجتماعی، اینفلوئنسرها و سایر وب سایت ها، اما هر نقطه استراتژی خارج از صفحه SEO وجود دارد:
10.بک لینک
بک لینک یک ابر لینک است که از یک صفحه خارج از وب سایت شما میآید. گوگل به روزرسانی الگوریتم PageRank در حال تغییر بازی خود را از سال 1996 آغاز کرد، که به روشنی نشان داد تعداد و کیفیت پیوندهای یک صفحه شاخص مهمی از کیفیت یک صفحه وب است و بیش از دو دهه بعد، همچنان هم وجود دارد.
کلام آخر
در این مقاله به طور کامل در رابطه با فاکتورهای تاثیرگذار در رتبه بندی گوگل خدمت شما توضیحاتی ارائه دادیم.
با این حال اگر سوالی ذهن شما را به خود مشغول کرده توصیه می کنیم به بخش تماس باما مراجعه کنید تا کارشناسان ما اطلاعات کاملی در این راستا در اختیار شما قرار دهند.
ثبت ديدگاه