از گذشته تاکنون گفته میشوید برای رسیدن به موفقیت به سراغ انجام کاری بروید که در آن مهارت و علاقه دارید. این دو مسیر رسیدن به خواستههایان را به شما نشان میدهند. یکی از شغلهایی که در این سالها و با گسترش اینترنت و قرار گرفتن در زندگی انسانها نمود پیدا کرده، فریلنسینگ است.
فریلنسر کسیست که بدون تعهد به کارفرما به انجام کاری که در آن مهارت دارد میپردازد. اما سوال مه ماینجاست که در فریلنسینگ باید چه کاری را انجام دهیم؟ چگونه موفق به اخذ پروژه فریلنسینگ مختلف شویم؟
باید بدانید تمامی فریلنسرهایی که این دوره را گذراندهاند بر این عقیدهاند که انتخاب کار در فریلنسینگ بسیار سخت و دشوار بوده و موانع زیادی پیش روی آنها قرار داشته است. اما همواره راهها و نکاتی وجود داشته که بهرهگیری از آنها، مسیر درست موفقیت را نشانشان داده است.
حال اگر شما به عنوان یک فریلنسر تصمیم دارید که در حوزههای مختلف مشغول به کار شوید؛ در این مقاله ما در نظر داریم تا چگونگی طی کردن این مسیر را به شما آموزش دهیم. شاید این نکات راه حلی برای گره کور شما در موفقیت باشد. در ادامه با ما همراه باشید.
فریلنسینگ چیست؟
قبل از اینکه به بیان نکات مرتبط با انتخاب کار و پروژه فریلنسینگ بپردازیم، بهتر است تا به طور کامل با فریلنسینگ آشنا شوید. امروزه فریلنسینگ کارهایی همچون؛ نویسندگی، طراحی، برنامهنویسی، مترجمی و… را شامل میشود و فریلنسر به شخصی گفته میشود که تمامی سرویسها و یا خدمات مرتبط با کار خود را بدون هیچگونه تعهدی در درازمدت در اختیار کارفرما قرار میدهد. این دسته از افراد میتوانند ساعتی، روزانه و یا پروژهای دستمزد دریافت کنند و معمولا تنها یک نفر را شامل میشوند. با توجه به شرایط زندگی و کسبوکارها در کشورهای مختلف، فریلنسرها نیز شرایط متفاوتی را تجربه میکنند.
اما نکته مهم اینجاست برای اینه بتوانید به یک فریلنسر موفق تبدیل شوید و به نوعی لازمه اصلی فریلنسرشدن، مهارت بالا در فعالیتیست که ارائه میدهید. وقتی شما به عنوان فریلنسر کار میکنید، دیگر مدیر یا سرپرستی وجود ندارد که اشتباهات شما را پوشش دهد یا به شما راهنمایی دهد. فریلنسرها معمولا باید در کاری که انجام میدهند مهارت زیادی داشته باشند چرا که این یک تیم یک نفره است. فراتر از تمایل به مستقل بودن و داشتن مهارت، شما برای موفقشدن نیاز به اطلاع از جزئیات مختلف دارید، مانند برند کردن خودتان، قیمتگذاری، حسابداری و.. که در ادامه توضیحاتی در این راستا خدمت شما ارائه خواهد شد.
برند باشید
یکی از مهمترین کارهایی که به عنوان یک فریلنسر در راستای اخذ پروژه فریلنسینگ باید انجام دهید، انتخاب برند و یا نام تجاری برای خودتان است. این اسم میتواند هرچیزی با مفهومی و یا حتی اسم خودتان باشد. درواقع شما با این کار یک هویت به کارتان دادهاید و مشتریان از این طریق با نام شما آشنا میشوند.
علاوه بر این، در اختیار داشتن لوگو و کارت تبلیغاتی و البته یک وبسایت میتواند بسیار کاربردی باشد. شاید با خود فکر کنید که انجام چنین هزینههایی نیاز نیست اما نکته اینجاست شما هماکنون وارد کسبوکار شدهاید و برای حرفهای بودن مطمئنا به تمامی این نکات نیاز خواهید داشت. بهتر است که خیلی رسمی نباشید اما سعی کنید از قراردادن علاقمندیهایتان، مطالب و عکس های شخصی در وب سایت تان نیز جدا بپرهیزید.
برای راهاندازی وبسایتی مرتبط با کسبوکارتان باید نام دامنهای انتخاب کنید که ساده و البته قابل توصیف باشد. همچنین پس از لانچ شدن وبسایتتان حتما یک معرفی از خود و خدماتتان و نمونهکارهایی که انجام دادهاید و البته اطلاعات تماس در سایت قراردهید. این مسئله به شما کمک میکند تا کمکم در دنیای مدرن و پیشرفته امروزی شناخته شوید. و مشتریان مختلفی به سمت شما سرازیر شوند.
چگونگی پیداکردن پروژه فریلنسینگ
مهمترین شاخصهای که باعث میشود به عنوان یک فریلنسر مشغول به کار شوید، داشتن پروژه است. اما کجا میتوان اولین پروژه فریلنسینگ خود را پیدا کنیم؟ امروزه در دنیای مدرنی زندگی میکنیم و سایتهای مختلفی معرفی شدهاند که میتوانند در این راستا کمککننده باشند از جمله این سایتها میتوان به سایت فریلنسر، پونیشا، پارس کدرز، انجام میدم و… اشاره کرد که تنها با دریافت مبلغی به عنوان پورسانت این فرصت را به شما میدهند تا به عنوان فریلنسر با کارفرمایان مختلف کار کنید.
وقتی زمان گرفتن اولین پروژه فرا می رسد، به رابطههای شما بستگی دارد. این بدان معناست که باید به همه اطلاع دهید که شما برای استخدامشدن آمادهاید. اگر پیشنهاد زیادی ندارید مطمئن شوید که بدانند قیمت زیادی هزینه نمیکنند. حتی میتوانید حضوری این کار را انجام دهید. بخاطر داشته باشید تا زمانی که کسی از حضور شما اطلاع نداشته باشد کسی هم شما را استخدام نخواهد کرد.
مطمئنا برای کارفرمایان سخت خواهد بود که با توجه به حرفهای شما، اقدام به استخدامتان نمایند. حتی این امکان وجود دارد که در برخی موارد کارفرمایان از شما بخواهند تا بعضی کارها را مجانی انجام دهید. هرچند که به عقیده بسیاری از متخصصان این حوزه، ارائه چنین پیشنهادی از سوی کارفرما ارزش کاری شما را پائین خواهد آورد و نشان میدهد کارفرما چندان ارزشی برای کار شما قائل نشده است.
تصور کنید وقتی شما دکتر می روید، آیا از دکتر می خواهید برای نمونه مجانی شما را ویزیت کند؟ این اتفاقات در فعالیت هایی مثل طراحی یا ترجمه می افتد ولی نباید اجازه دهید. این چیزها را در ذهن داشته باشید، بخصوص زمانی که تازه شروع کردهاید و در حال مبازه هستید.
زمانی که به اندازه کافی سفارش گرفته و تحویل دادید متوجه این مسئله خواهید شد که بهطور پیوسته پروژهها افزایش پیدا میکنند و تکرار این پروژهها باعث میشود تا کارفرمایان جدیدی به سراغ شما بیایند و حتی کارفرمایان قبلی بیشتر از قبل خواهان همکاری با شما باشند و در نتیجه شما کمتر و کمتر به پروژههای جدید نیاز پیدا میکنید.
نکتهای که در این راه میتواند به شما کمک کند این است که اگر بنا به دلایلی همچون قیمت بالا، مشتریان اشتباهی، عدم کیفیت مناسب و… نتوانستید موفق به اخذ پروژه فریلنسینگ شوید باید راههای دیگری را برای رسیدن به این خواسته در پیش گیرید. از جمله این کارها میتوان به تبلیغات، جذب مخاطب بیشتر برای وب سایت خود، آگهی روزنامه و… اشاره کرد. هرچند که عدم توانایی در نگهداشتن مشتری مشکلیست که باید از ریشه حل شود.
قیمتگذاری پروژهها
وقتی با کارفرمایی مشغول صحبت و توافق برای گرفتن پروژهای هستید، باید این توانایی را داشته باشید تا هزینه انجام آن کار را برآورد کرده و قیمتی مناسب به وی ارائه دهید. تفاوت قیمت با تخمین قیمت در این است که تخمین قیمت، قیمت ثابت نیست. تخمین قیمت، قیمت نهایی پروژه را تضمین نمی کند و در نهایت اگر تغییری رخ ندهد ممکن است قیمت تا ۲۰% متغییر باشد. از طرف دیگر قیمت بدان معناست که شما برای انجام یک پروژه مشخص به سر قیمت به توافق رسیده اید. اکثر کارفرمایانی که آماده ارائه پروژه فریلنسینگ هستند ترجیحشان بر این است که قیمت نهایی انجام پروژه را بدانند. هرچند که اگر اعتبار بالایی در انجام کار فریلنسینگ خود داشته باشید مطمئنا ارائه تخمین میتواند کارساز باشد.
برای اینکه در قیمت و یا تخمین قیمت موفق عمل کنید باید انجام پروژه را به موارد کوچکتر تقسیم نمائید تا با مجزا کردن هر بخش پروژه امکان برسی مدت زمان و مقدار کاری که باید بر روی آن انجام گیرد مشخص شود. در انتهای پروژه خوب است تخمین قیمت را با زمانی که برای انجام کار صرف شده و نسبت به قیمت نهایی بررسی کنید. این کار برای بررسی قیمت در پروژه های بعدی به شما کمک می کند. اپلیکیشن هایی وجود دارد که به شما کمک می کنند زمان مصرفی برای انجام یک پروژه را ذخیره کنید. شما میتوانید از این برنامهها کمک بگیرید. برای مثال تسکولو یا ترلو را امتحان کنید.
تصمیمگیری برای قیمت
شاید بتوان سختترین کار فریلنسر را تصمیمگیری برای قیمت دانست. هرچند که اکثر فریلنسرها به صورت ساعتی کارهایشان را انجام میدهند و براساس مقدار ساعتی که کار میکنند قیمت را محاسبه و اعلام نمایند. اما پیدا کردن قیمت ساعتی به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله اینکه سایر فریلنسرهای فعال برای انجام پروژه فریلنسینگ چه مبلغی را دریافت میکنند، حداکثر مبلغ دریافتی باید چقدر باشد، شما خودتان به عنوان انجام دهنده کار به چه مقدار پول نیاز دارید. در نظر گرفتن تمامی این موارد به شما کمک میکند تا قیمتی متناسب را به کارفرما ارائه دهید.
از طرف دیگر باید این را هم در نظر داشته باشید که قیمت پائینتر یا مناسبتر، پروژههای بیشتری را برای شما به ارمغان میآورد و در نتیجه آن پروژهها، پروژههای دیگری به شما ارجاع داده میشود. از آنجایی که گرفتن پروژه مهمترین بخش زندگی فریلنسر است نمیتوان به این مورد بیتوجه بود. اگر شما در ابتدا، کار خوب را با قیمت مناسب انجام دهید کارهای بعدی خواهند آمد. البته در ابتدا شما باید سخت تلاش کنید که در انتهای پروژه کارفرما کاملا راضی باشد. شما میتوانید بعد از هر پروژه موفق کمی قیمت خود را بالا ببرید. و در نهایت شما باید خود را در یک موقعیت با پروژه های زیاد به همراه قیمت معقول ببینید.
کلام آخر
انجام کار فریلنسینگ همانطور که گفته شد بسیار سخت است و مسیری پرپیچ و خم را برای فریلنسرها به همراه دارد. اما آگاهی از برخی نکات کمک میکند تا این مسیر را با آرامش بیشتری طی نموده و موفقیت بیشتری را کسب نمائید. دقت داشته باشید رسیدن به خواستههایتان دور از دسترس نیست تنها کافیست که مهارتی را در خود تقویت کنید و در آن بهترین باشید
ثبت ديدگاه